Objektbau Beispiel 3

Spitzenleistung
im Grünen

Buitengewone werkomgeving: een HUF Kantoor Campus

Van de metropoolregio Stuttgart terug naar het platteland: het softwarebedrijf Sauter + Held heeft bewust zijn hoofdkantoor in het Duitse Backnang opgegeven om terug te verhuizen naar het platteland in Berglen. Terug naar een werkomgeving waar men niet alleen optimaal verbonden is met internet, maar vooral met de natuur. Omdat de beide directeuren Thomas Sauter en Detlef Held ervan overtuigd zijn dat de bijzondere sfeer van de groene HUF architectuur creatieve krachten opwekt, de motivatie bevordert en het succes van ondernemers positief beïnvloedt.

Terwijl de professionals voor digitale transformatie en projectmanagement hier dagelijks met elkaar communiceren, 'praten' de gebouwen binnen de campus ook met elkaar via intelligente netwerken. Zo kan elk smart office ook comfortabel met een druk op de knop worden aangestuurd: of het nu gaat om het verduisteren van jaloezieën, het verlichten van afzonderlijke ruimtes of het activeren van praktische centrale commando's. Voor de bouwers uit de IT-sector is dit sowieso vanzelfsprekend.

Daten zum Haus

Haustyp: HUF Objektbau
Baureihe: HUF Haus MODUM
Hausgrundfläche: 109,57 m²
Grundstück: ca. 3.400 m²
Anzahl Gebäude: 3
Besonderheit: Gartenhof mit Teich

Bürocampus

Grüne Oase

Entstanden ist ein Arrangement aus drei Bürohäusern in luftiger Holz-Glas-Architektur mit außergewöhnlich großzügig gestalteter Gartenanlage – ein faszinierender Kontrast zum herkömmlichen Industriecharakter vieler Gewerbegebiete. Das harmonische Trio mit hellen Büroräumen, offenen, kommunikativen Bereichen und naturnahen Arbeitsplätzen strahlt Eleganz und Wohlfühl-Atmosphäre aus.

Eine architektonische Raffinesse, die sich HUF HAUS Architekt Elmar Deichmann zu Nutzen gemacht hat:
„Die unterschiedlichen Gebäude und die Räumlichkeiten selbst vermitteln durch die bewusst gewählte Gruppierung eine Arbeitsatmosphäre mit Campus-Charakter. Dabei ist die Aufteilung für die verschiedenen Arbeitsgruppen funktional und flexibel. Ergänzend dazu können die Mitarbeiterinnen und Mitarbeiter in den Außenräumen oder im firmeneigenen Bistro neue Kraft tanken, sich austauschen oder einfach nur kurz durchatmen.“

Grundrisse

Übersicht Bürocampus

Erdgeschoss

Raumgrundfläche EG: 92,61 m²

Dachgeschoss

Raumgrundfläche DG: 91,87 m²

HUF Bürocampus