Commercial Construction Sample 3

High Performance

Extraordinary working environment: A HUF Office Campus

From the Stuttgart metropolitan region back to the countryside: the software company Sauter + Held deliberately gave up its headquarters in Backnang, Germany to move back to the countryside in Berglen. Back to a working environment where one is not only optimally connected with the internet, but above all with nature. Because the two managing directors Thomas Sauter and Detlef Held are convinced that the special atmosphere of the green HUF architecture awakens creative forces, promotes motivation and positively influences entrepreneurial success.

While the professionals for digital transformation and project management communicate with each other here every day, the buildings within the campus also "talk " to each other via intelligent networks. This means that every smart office can also be conveniently controlled at the touch of a button: be it the shading of blinds, the lighting of individual areas or the triggering of practical central commands. For the builders from the IT sector, this is a matter of course anyway.

More Details about the House

House: HUF Commercial Construction
Design Series: HUF House MODUM
Property: 3.400 m²
Number of Buildings: 3
Roof pitch: flat roof
Features: Garden courtyard with pond

Office Campus

Green oasis

The result is an arrangement of three office buildings in HUF timber and glass architecture with exceptionally spacious gardens - a fascinating contrast to the conventional industrial character of many business parks. The harmonious trio with bright offices, open, communicative areas and workplaces close to nature exudes elegance and a feel-good atmosphere.

An architectural sophistication that HUF HAUS architect Elmar Deichmann has made use of:
"The different buildings and the rooms themselves convey a working atmosphere with campus character through the deliberately chosen grouping. At the same time, the floorplan for the various working groups is functional and flexible. In addition, the employees can recharge their batteries in the outdoor areas or in the company's own bistro, exchange ideas or simply take a breath."

Floor Plans

Overwie Office Campus

Ground floor

First floor

HUF Office Campus

Other project samples